Headset keuze logo

De beste noise cancelling koptelefoon in 2022

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer bedrijven die hoofdtelefoons met noise cancelling-technologie hebben uitgebracht. Dit type koptelefoon gebruikt verschillende trucs om achtergrondgeluiden te dempen, zodat je je beter kunt concentreren op wat je aan het luisteren bent. Deze koptelefoons zijn ideaal voor mensen die veel reizen of werken in ruimtes met veel lawaai. Om jou te helpen met het kiezen van een goede noise cancelling koptelefoon hebben we hier alvast de beste Noise cancelling koptelefoons op een rijtje gezet, en geven wij je enkele tips over hoe jij een geweldige koptelefoon kan kiezen die voldoet aan jouw eisen.

De top 5 noise cancelling koptelefoons van 2022

Hieronder vind je een top 5 van De beste noise cancelling koptelefoon in 2022.
-De beste noise-cancelling koptelefoon-

Sony WH-1000XM5

De beste noice-cancelling koptelefoon is de Sony WH-1000XM5. De nieuwste koptelefoon van Sony heeft de beste noice-cancelling op de markt en verslaat zelfs Bose. Het unieke design van de XM5 onderscheid het van het bekende ontwerp van de XM3 en XM4. De koptelefoon laadt daarnaast razendsnel op waardoor je binnen 10 minuten weer 5 uur lang muziek kunt luisteren!
Bekijk de actuele prijs op Bol.com
Bekijk de actuele prijs op Amazon.nl
Bekijk de actuele prijs op Coolblue

Voordelen van de Sony WH-1000XM5

Hoge kwaliteit
Uniek design
Top active noise cancelling

Nadelen van de Sony WH-1000XM5

Aan de dure kant
Geen AUX-ingang
Sony WH-1000XM5
-Het beste design-

Apple AirPods Max

De Apple AirPods Max is een koptelefoon die perfect past bij fans van Apple. Ondanks dat de AirPods Max iets zwaarder is dan andere koptelefoons is hij goed te gebruiken voor langere periodes. De noise cancelling is van goede kwaliteit en dus goed te gebruiken in het woon/werk verkeer. De AirPods Max is minder uitgebreid voor Android gebruikers door ontbrekende functionaliteiten. 
Bekijk de actuele prijs op Bol.com
Bekijk de actuele prijs op Amazon.nl
Bekijk de actuele prijs op Coolblue
Apple AirPods Max

Bose QuietComfort 45

Een zeer goed alternatief op plek 3 is de Bose QuietComfort 45. De QuietComfort-lijn van Bose is zeer populair onder gebruikers van iOS en Android. Ten opzichte van de Sony WH-1000XM5 heeft de Bose een neutraal geluidsprofiel en is het design minder uitgesproken. Het ontbreekt de Bose op Android vooral aan geavanceerde opties, waardoor hij minder uitgebreid is.
Bekijk de actuele prijs op Bol.com
Bekijk de actuele prijs op Amazon.nl
Bekijk de actuele prijs op Coolblue
Bose QuietComfort 45

Sony WH-1000XM4

Welverdiend gaat de 4e plek naar de Sony WH-1000XM4. Deze koptelefoon komt uit dezelfde serie als de positie één koptelefoon en is zeer vergelijkbaar is kwaliteit. Het geluid van de WH-1000XM4 is erg goed en ook de noise-cancelling is bijna net zo goed als zijn nieuwkomer. Vanwege de uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding is deze noise cancelling koptelefoon van Sony het overwegen zeker waard!
Bekijk de actuele prijs op Bol.com
Bekijk de actuele prijs op Amazon.nl
Bekijk de actuele prijs op Coolblue
Sony WH-1000XM4

Sony WH-XB910N

De laatste plaats gaat naar de Sony WH-XB910N. Deze noise cancelling koptelefoon is het meest prijsbewust. Het uiterlijk van deze koptelefoon is minder spectaculair dan zijn concurrenten, maar op het gebied van noise cancelling en geluidskwaliteit doet hij niet onder! De WH-XB910N is zeer volledig met een inbegrepen carrying case en app om de eigenschappen van de koptelefoon naar wens in te stellen.
Bekijk de actuele prijs op Bol.com
Bekijk de actuele prijs op Amazon.nl
Bekijk de actuele prijs op Coolblue
Sony WH-XB910N

Veelgestelde vragen

Hier komen de veelgestelde vragen

Wat is noise cancelling?

Noise cancelling koptelefoons zijn koptelefoons die geluid dempen door het geluid dat ze produceren tegen te cancelling. Dit type koptelefoon is ideaal voor gebruikers die in een lawaaiige omgeving leven of werken, zoals bij vliegvelden of in drukke steden. Noise cancelling koptelefoons maken gebruik van verschillende technieken om het geluid te dempen, waaronder active noise control (ANC) en passieve noise isolation. ANC werkt door het produceren van een tegengesteld geluid dat het oorspronkelijke geluid annuleert, terwijl passieve noise isolatie de oordoppen of het oorkussen afschermt van het geluid.

Wat is Active Noise Control?

Active noise control (ANC) is een technologie die wordt gebruikt om omgevingsgeluiden te dempen. ANC werkt door het produceren van tegengestelde geluidsgolven die het oorspronkelijke geluid neutraliseren. ANC-koptelefoons zijn ontworpen om laagfrequente ruis, zoals het geluid van vliegtuigen en treinen, te dempen. Sommige ANC-koptelefoons bieden ook bescherming tegen hoge geluidsniveaus, zoals concerten en feesten.

Wat is passive noise isolation in een noise cancelling koptelefoon?

Passive noise isolation is een functie binnen sommige noise cancelling headphones waar het kussentje rond de oren gaat instaan om geluid uit te sluiten. De koptelefoon gaat met andere woorden geen laagfrequentie ruis gebruiken om te compenseren voor het geluid. Het ontwerp zal instaan om het geluid rondom je zoveel mogelijk buiten te sluiten of te isoleren.

Wat is het verschil tussen een koptelefoon met noise cancelling en zonder noise cancelling?

Noise cancelling koptelefoons zijn ontworpen om geluid te dempen en ruis te verminderen. Ze werken door het geluid dat naar je oren komt te detecteren en dan een tegengesteld geluid te produceren, waardoor het geluid wordt gecanceld of om nauw aan te sluiten op je orden om zo je oren af te sluiten van achtergrondgeluid. Gewone koptelefoons doen dit niet. Hoewel ze natuurlijk in zekere zin het geluid rondom je een beetje dempen zal je nog steeds de geluiden rondom je door je koptelefoon en muziek heen horen.

Waarom kiezen voor een noise cancelling koptelefoon?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een noise cancelling koptelefoon. Om jou te helpen beslissen of een noise cancelling koptelefoon wel wat voor jou is hebben we hier alvast enkele voordelen van een noise cancelling koptelefoon op een rijtje gezet.

Noise cancelling koptelefoons kunnen je helpen je te concentreren op je werk door afleidingen buiten te sluiten.

Noise cancelling koptelefoon kan enorm nuttig zijn wanneer jij je op je werk moet concentreren en afleidingen wil buitensluiten. Hoewel een noise cancelling koptelefoon natuurlijk niet elke stem of geluid kan tegengaan, zal je merken dat je minder snel afgeleid bent en dat jij je dagelijkse taken heel wat sneller afwerkt.

Noise cancelling koptelefoons kunnen je ook helpen om meer van je muziek of films te genieten door achtergrondgeluid te verminderen.

Noise cancelling koptelefoons kunnen je ook helpen meer van je muziek of films te genieten door achtergrondlawaai te verminderen. Dit is een erg groot voordeel wanneer je in een drukke stad woont of wanneer je graag naar muziek luistert of een film of serie kijkt tijdens het pendelen. Wanneer er minder achtergrondlawaai is kun je de details in de muziek of dialoog duidelijker horen.

Noise cancelling koptelefoons kunnen ook helpen om stress en vermoeidheid te verminderen.

Wanneer je geluid hebt dat constant om je heen is, kan dit erg vermoeiend zijn en leiden tot stress. Het is bewezen dat het dempen van dit soort geluiden ervoor kan zorgen dat jij je rustiger voelt en minder vermoeid bent aan het eind van de dag. Met andere woorden, gewoon door je noise cancelling koptelefoon op te zetten kan jij je dag op het werk of je pendeltocht al een heel pak aangenamer maken.

Voor wie is een noise cancelling koptelefoon bedoeld?

Nog niet helemaal zeker of een noise cancelling koptelefoon wel helemaal voor jou is? Hier zetten we alvast op een rijtje voor wie een noise cancelling koptelefoon erg handig kan zijn!

Mensen die op een lawaaierig kantoor werken

Als je op een lawaaierig kantoor werkt, kan het erg handig zijn om een paar noise cancelling koptelefoons te hebben. Deze koptelefoons helpen je om het lawaai van het kantoor te blokkeren, zodat je je beter kunt concentreren op je werk.

Mensen die van thuis uit werken

Noise cancelling koptelefoons zijn ook erg handig voor mensen die van thuis uit werken. Ze helpen je om je te concentreren op je werk en voorkomen dat je afgeleid wordt door achtergrondgeluiden, huisdieren of kinderen.

Mensen met concentratieproblemen

Noise cancelling koptelefoons zijn erg handig voor mensen met concentratieproblemen. Ze helpen je om je te concentreren op wat je aan het doen bent en niet afgeleid te worden door geluiden om je heen. Dit kan erg goed zijn als je bijvoorbeeld moet studeren voor een belangrijke toets of als je geconcentreerd wilt werken aan een project.

Kan je noise cancelling uitschakelen?

Een van de grootste zorgen van mensen die op het punt staan een noise cancelling koptelefoon aan te schaffen is het uitschakelen van de noise cancelling. Het kan namelijk zijn dat je naar muziek wil luisteren maar de geluiden rondom je toch nog graag wilt horen - denk bijvoorbeeld maar wanneer je je bushalte niet wilt missen of wanneer je een weg moet banen door een drukke stad.

Op de meeste ANC koptelefoons kan je de noise cancelling perfect uitschakelen. Beter nog, heel wat koptelefoons zoals de Bose Noise Cancelling Headphones 700 zullen actief de microfoon in je koptelefoon gebruiken om de geluiden rondom je in je koptelefoon te versterken. Je microfoon zendt met andere woorden geluiden naar je koptelefoon. Op die manier kan je bijvoorbeeld perfect een gesprek voeren met een collega zonder je koptelefoon af te moeten zetten, of kan je veilig te voet door een drukke stad.

Copyright 2022, Headsetkeuze.nl | Onderdeel van Blond en Blond - Marketing
crossmenu